Ερωτήσεις Απαντήσεις σχετικά με τα φίλτρα νερού AQUAPHOR

erotiseis filtra nerou

Ερωτήσεις Απαντήσεις !


Μπορείτε να αντικαταστήσετε την συσκευή AQUAPHOR modern στα 5 έτη +1 ημέρα από την ημερομηνία αγοράς του. Προβαίνοντας σε παραγγελία του ανταλλακτικού σας σημειώνοντας στα σχόλια τον μοναδικό αριθμό αποστολής του προιόντος που σας έχει σταλθεί κατα την αγορά του. Σε περίπτωση που δεν τον έχετε , μπορείτε να σημειώσετε στα σχόλια το όνομα που έγινε η παραγγελία σας κατα την αγορά του και αφού επιβεβαιωθεί ότι διατηρείται τα ανταλλακτικά φίλτρα του και τα 5 έτη από την aqua4.gr, θα σας σταλθεί 1 ολοκαίνουργια συσκευή με ενσωματωμένο το ανταλλακτικό 1ης χρήση, αντί για 1 ανταλλακτικό φίλτρο στην ίδια τιμή που έχει κόστος το ανταλλακτικό σας. Την παλιά σας συσκευή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε κάποιον άλλο χώρο αν είναι σε καλή κατάσταση ή να την πετάξετε αν δεν είναι σε καλή κατάσταση κυρίως λόγω αλάτων. Η συσκευή δεν έχει ημερομηνία λήξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Η παροχή αυτή εξασφαλίζεται σε όλους τους καταναλωτές με το AQUAPHOR Care plan και ισχύει για συγκεκριμένα φίλτρα νερού. Το κόστος για την αγορά ανέρχεται σε 8€ + το κόστος του ανταλλακτικού συμπεριλαμβάνεται φ.π.α και δωρεάν μεταφορικά. Ωστόσο μπορείτε να στείλετε email ή να καλέσετε το τηλεφωνικό κέντρο ώστε να σας παρέχουμε την παροχή αυτή.

Γενικότερα σε όλα τα υλικά κατασκευής, σημαντικός παράγοντας τόσο η ποιότητα του υλικού όσο και το είδος του υλικού, αυτό ισχύει και όλα τα υλικά κατασκευής που είναι κατασκευασμένα από Γυαλί, χάλυβα, tritan, πλαστικό. Στα φίλτρα νερού το ειδικό πλαστικό & το tritan είναι η ιδανικότερη επιλογή. Το tritan είναι από τα ασφαλέστερα υλικά όπως και το ειδικό πλαστικό και τα 2 είναι BPA Free , δηλαδή να μην εκκρίνει χημικές ουσίες σε επαφή με το νερό. Όλα τα φίλτρα νερού της AQUAPHOR είναι BPA Free. Επίσης δεν είναι τυχαίο που όλες οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στο δίκτυο νερού γίνεται με ειδικό πλαστικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και τα ανοξείδωτα φίλτρα έχουν σωληνάκια-διανομείς του νερού από πλαστικό.
Επίσης ακόμα και οι ανοξείδωτοι χάλυβες μπορούν να σκουριάσουν. Η διάβρωση των ανοξείδωτων χαλύβων συμβαίνει κατά πολλούς τρόπους.
Ωστόσο είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί η διάβρωση και συμβαίνει με τους εξής τρόπους:
Η πιο “διαδεδομένη” περίπτωση που σκουριάζει ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι η Μικροδιάβρωση(pitting): συμβαίνει όταν ο ανοξείδωτος χάλυβας εκτίθεται σε περιβάλλον από το οποίο λείπει το οξυγόνο ή σε περιβάλλον όπου άλλα ιόντα ανταγωνίζονται το οξυγόνο ως οξειδωτικό μέσο – και/ή υπάρχουν χλωριούχα στο νερό. Άλλες περιπτώσεις που οξειδώνεται ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι:
Περικρυσταλλική διάβρωση, Διάβρωση με μηχανική καταπόνηση, Ηλεκτροχημική διάβρωση, ερύθρωση, μηχανοχημική διάβρωση.

tritan logoTritan, Το καταλληλότερο υλικό
για την διατήρηση του νερού και προσαρμόζει η AQUAPHOR στα φίλτρα της.

Kαλύτερo από γυάλινες κανάτες

Μοιάζει με γυαλί αλλα δεν είναι,
Είναι πιο ανθεκτικό
Είναι πιο Ελαφρύ
Πλένεται εύκολα & είναι ασφαλές και για παιδιά

Καλύτερο απο το πλαστικό PET

BPA free – Δεν εκκρίνει Δισφαινόλη & είναι πιο ανθεκτικό
χωρίς να μένει θαμπό με την επαφή με το νερό / πλύσιμο στις κανάτες
χωρίς να διαβρώνεται με τα χρόνια

Καλύτερo από το ανοξείδωτο

Εξίσου ανθεκτικό
δεν λερώνει εύκολα, δεν σκουριάζει σε ειδικές συνθήκες, δεν διαβρώνεται
δεν εκκρίνει μυρωδιές & είναι πιο ελαφρύ

– Εγκεκριμένο από τον FDA
– Μπορεί να ανακυκλωθεί
– Πλέον προτείνεται από τις περισσότερες χώρες
ως κατάλληλο & ασφαλές υλικό
– EA free δεν προκαλεί ορμονικές διαταραχές
όπως τα κακής ποιότητας πλαστικά
– BPA Free – Δεν εκκρίνει Δισφαινόλη
– Ανθεκτικό σε θερμοκρασίες
– Εξαιρετική αντοχή στην κρούση

Το βρόχινο νερό δεν είναι ιδανικό για πόσιμο νερό καθώς έχει χαμηλό PH και δεν έχει δεχθεί απολύμανση με κάποια μέθοδος όπως το χλώριο. Παρ’ όλα αυτά αν πίνουμε βρόχινο νερό μέ ή χωρίς απολύμανση (προτείνεται μόνο με χλωρίωση) το φίλτρο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ή αντίστροφη όσμωση Morion με εμπλουτισμό μετάλλων (κυρίως αν δεν υπάρχει απολύμανση) ή το φίλτρο με μεμβρανώδη ενεργό συμπαγή άνθρακα AQUAPHOR Crystal 0,1mc με εμπλουτισμό μετάλλων. 

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε την πληροφορία που χρειάζεστε μέσα από το ηλεκτρονικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-email στο sales (at)aqua4.gr σχετικά με την ερώτηση-αίτημα που έχετε και θα σας αποσταλεί εντός λίγων λεπτών ή μέγιστο 1 εργάσιμη ημέρα.

Η επικοινωνία της AQUAPHOR προς τους καταναλωτές γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ωστόσο αν δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού τμήματος, μπορείτε να μας στείλετε σχετικό αίτημα στο παραπάνω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς τηλεφωνικά μαζί σας.

Η παραγγελία σας μπορεί να γίνει μόνο από το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.aqua4.gr

Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά τις αγορές σας εξοικονομώντας χρόνο, μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για όλα τα προϊόντα αλλά και ο τρόπος πληρωμής.

Επιλέγετε το προϊόν που θέλετε να παραγγείλετε στην επιλογή “ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ” στη συνέχεια συμπληρώνετε τα πεδία παραγγελίας που αναφέρονται. Όταν ολοκληρωθεί η καταχώρηση των απαιτούμενων πεδίων θα σας αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση-email η επιβεβαίωση από το κατάστημά μας για την προώθηση της παραγγελίας σας. Όσες παραγγελίες είναι αντικαταβολή, το email επιβεβαίωσης αποστέλλεται άμεσα εντός λίγων ωρών, αν πρόκειται να γίνει κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό μας τότε αποστέλλεται επιβεβαίωση στο email σας μετά την πληρωμή σας εντός 24-48 ωρών. Για προιόντα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα, το χρονικό διάστημα παραλαβής τους είναι από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες στο χώρο σας. Συνήθως πάντα υπάχει ενημέρωση μέσω τηλεφώνου από την courier προς τον παραλήπτη πριν την παραλαβή.

Το γραφείο – έδρα της AQUAPHOR Ελλάδα, βρίσκεται στη Σαλαμίνα Λ.σαλαμίνας 199. δεν είναι διαθέσιμο για αγορές προϊόντων, καθώς λειτουργεί μόνο για την διαχείριση των αποστολών και την αποστολή των παραγγελιών. Όλες οι παραγγελίες γίνονται μόνο ηλεκτρονικά για όλους τους καταναλωτές καθώς και για τους συνεργάτες της AQUAPHOR. Ως αντιπροσωπία της AQUAPHOR δεν εξουσιοδοτούμε κανένα κατάστημα λιανικής που διαθέτει τα προϊόντα AQUAPHOR στην Ελλάδα, ο κάθε συνεργάτης μας είναι ανεξάρτητος.

Τρόπος Αποστολής – Γενική Ταχυδρομική – Speedex Courier .

Όλα τα προϊόντα AQUAPHOR αποστέλλονται με δωρεάν μεταφορικά, με δωρεάν το κόστος αντικαταβολής, για όλη την Ελλάδα και σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ο Χρόνος παράδοσης είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες (για παραγγελίες που γίνουν μέχρι 15.30 το μεσημέρι)  με παράδοση στο χώρο του καταναλωτή 11.00-15.00 το μεσημέρι ή μπορεί να επιλέξει ο καταναλωτής κατα την ολοκλήρωση της παραγγελίας του να παραλάβη από Γενική-speedex courier. Σε κάθε παραγγελία αποστέλλεται ο αριθμός αποστολής της courier.

Τρόπος πληρωμής .

Μέσα από την φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας. Οι μέθοδοι πληρωμής είναι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της AQUAPHOR, με αντικαταβολή, με Paypal, με πιστωτική κάρτα. Σε περίπτωση κατάθεσης από τράπεζα πειραιώς, οι παραγγελίες αποστέλλονται άμεσα.

Σε όλα τα προϊόντα AQUAPHOR αναγράφεται η πιστοποίηση TUV Nord ή/και LGA, η πιστοποίηση NSF αναγράφεται στο μεγαλύτερο μέρος των προιόντων μας ανάλογα τον προορισμό, καθώς ανα χώρα υπάρουν διαφορετικά πρότυπα που θα πρέπει να έχει κάθε προιόν.

Η κατασκευή και προέλευση των φίλτρων γίνεται από την Ρωσία, Η.Π.Α και Εσθονία, καθώς υπάρχει συνεργασία για την κατασκευή του φίλτρου μεταξύ των κατασκευαστικών μονάδων της AQUAPHOR και αυτό γιατί τα φίλτρα AQUAPHOR εξ ολοκλήρου κατασκευάζονται, από το περίβλημα έως το ανταλλακτικό, από την AQUAPHOR (ELECTROPHOR)

Η AQUAPHOR δεν αναλαμβάνει την τοποθέτηση των φίλτρων.

Ωστόσο σχεδόν σε όλα τα φίλτρα νερού, υπάρχει βίντεο μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα της AQUAPHOR σε κάθε προϊόν με τις οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης βήμα προς βήμα. Σε όλα τα φίλτρα νερού υπάρχουν οδηγίες χρήσης στα Αγγλικά και στα περισσότερα φίλτρα νερού και στα Ελληνικά.

Επίσης τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι με Ελληνικές οδηγίες χρήσης δεν χρειάζονται καμία δυσκολία τοποθέτησης αφού άμεσα χωρίς εργαλεία προσαρμόζουν σε κάθε βρύση.

Οι κανάτες νερού είναι πανεύκολες στην χρήση με Ελληνικές οδηγίες και βίντεο με οδηγίες χρήσης.

Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής είναι σχετικά εύκολα στην τοποθέτησή τους, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι να ενωθούν είσοδος-έξοδος με την παροχή του νερού.

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου είναι σχετικά εύκολα στην τοποθέτησή τους αφού το μόνο που χρειάζονται είναι 1 εκατοστό υποδοχή στον πάγκο της κουζίνας και η προσθήκη ενός ΤΑΦ στην παροχή του κρύου κάτω από τον παγκο.

Τα ανταλλακτικά για όλα τα φίλτρα νερού αλλάζουν πολύ εύκολα χωρίς εργαλεία και χωρίς να χρειάζεται τεχνικός.

Για το νερό γεωτρήσεων θα πρέπει να υπάρχει χημική και μικροβιολογική ανάλυση για να μπορούμε να έχουμε το ακριβές πόρισμα για το ποιό φίλτρο είναι ιδανικό για να είναι ασφαλές και πόσιμο το νερό, καθώς και τα ημερήσια-μηνιαία λίτρα που θα έχουμε κατανάλωση.
Οι χημικές αναλύσεις των καταναλωτών μπορούν να αποσταλλούν στο support (at) aqua4.gr μαζί με κάποιες επιπλέον πληροφορίες από τον καταναλωτή όπως τα ημερήσια λίτρα κατανάλωσης καθώς και για ποιά χρήση προορίζεται: λάντζα, πόσιμο νερό, ή/και πότισμα, καθώς και τα ανάλογα λίτρα κατανάλωσης σε κάθε χρήση. Απο την ημέρα παραλαβής των εξετάσεων, η AQUAPHOR αποστέλλει εντός 24 ωρών την καλύτερη λύση στην επιλογή φίλτρων για την ανάλογη χρήση.

Ωστόσο σε νερό γεωτρήσεων που περιέχονται Ιζήματα, όπως χώμα-σκουριά και προορίζεται μόνο για λάντζα, τότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε:

1 aquaboss 10′ πολυπροπυλένιου –  Η Ενδεικτική διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών φίλτρων φθάνει από 1 μήνα έως μέχρι 3 μήνες**

** Εκτιμώμενα χρονομετρικά αφού η αλλαγή των ανταλλακτικών είναι κυμαινόμενη σε συνάρτηση και με τα λίτρα που θα περάσουν από το φίλτρο.

Σε νερό γεωτρήσεων που περιέχονται άλατα(σκληρότητα και όχι χλωριούχα-υφάλμυρο νερό)  ιδανικό φίλτρο νερού είναι το AQUABOSS με ρητίνη. (Σε περίπτωση που έχουμε σκληρότητα άνω των 600-700ppm CaCo3 ή σχετικά πολλά λίτρα κατανάλωσης καθημερινά 1.000-2000 λίτρα ή περισσότερα, τότε προτείνεται η τοποθέτηση του φίλτρου big blue 20′ με ρητίνη.

Σε νερό γεωτρήσεων που υπάρχουν χημικά, βαρέα μέταλλα, σίδηρο, πετρελοειδή, φυτοφάρμακα,  ιδανικό φίλτρο νερού είναι το Big Blue 10′ για 30.000 λίτρα διάρκεια ζωής ανταλλακτικού με μεμβρανώδη ενεργό άνθρακα ή το φίλτρο νερού Big Blue 20′ με διάρκεια ζωής ανταλλακτικού τα 60.000 λίτρα με μεμβρανώδη ενεργό άνθρακα.

 

Προτού αναφέρουμε ποιό φίλτρο νερού είναι ιδανικό για κάθε καταναλωτή σε κάθε περιοχή στην Ελλάδα, να επισημάνουμε προς ενημέρωση των καταναλωτών ότι το νερό δικτύο που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι κορυφαίας ποιότητας παγκοσμίος και αυτό συμβάλει και η προηγμένη τεχνολογία από τις μονάδες επεξεργασίας νερου που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ωστόσο οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενήμεροι αν το νερό είναι ιδανικό για πόσιμο νερό ή ο αντίστοιχος δήμος έχει δώσει τις ανάλογες οδηγίες σχετικά με το αν είναι πόσιμο το νερό ή όχι.


 

Έχουμε τις εξής περιπτώσεις όμως που κάνουν αναγκαία την παρουσία φίλτρου νερού.

Α. Σε περιοχές που ενσωματώνονται πάνω απο το 90% των κατοίκων (εκτιμώμενα) με νερό δικτύου ΕΥΔΑΠ-Δήμων και είναι άριστης ποιότητας* αλλα επιβαρυμένο με χλώριο για να εξασφαλιστεί η απολύμανση μέχρι να φθάσει το νερό στον καταναλωτή αλλα και ως φυσικό επακόλουθο από τυχόν ιζήματα-βαρέα μέταλλα από την διανομή του νερού (από το υδραγωγείο-μονάδες επεξεργασίας προς το χώρο του καταναλωτή) λόγο παλαιών σωληνώσεων ή λόγο έλλεψης συντήρησης του δικτύου κάτι το οποίο δεν είναι απόλυτο ότι θα ανιχνευθεί σε χημική ανάλυση καθώς δεν είναι σταθερή η παρουσία τους στο νερό.

Λόγο αυξημένης ποσότητας χλωρίου στο δίκτυο εμφανίζεται και η ανάλογη δυσοσμία πολλές φορές στο νερό.

Ωστόσο το χλώριο που υπάρχει σχεδόν σε όλο το Ελληνικό δίκτυο ύδρευσης μας προφυλάσει στο μέγιστο για μικροβιολογικούς ρύπους χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος παρουσίας οζονοποίησης ή τοποθέτησης λάμπας UV,  2 μεθόδοι απολύμανσης λιγότερο αποτελεσματικοί από το χλώριο.

Β. Σε περιοχές που δεν υπάρχει σωστή επεξεργασία νερού είτε λόγο ελλειπής χλωρίωσης είτε λόγο αποθήκευσης του νερού σε δεξαμενή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης ή αν έχουμε μετά από χημική ανάλυση έγκριση ότι το νερό είναι πόσιμο, τοποθετούμε μόνο κάποιο φίλτρο κάτω πάγκου σειρά Crystal 0,1mc για να διασφαλίσουμε το μέγιστο από μικροβιολογικούς αλλα και χημικούς ρύπους.  Προαιρετικά και φίλτρο νερού κεντρικής παροχής αν θέλουμε επίσης καθαρό νερό σε όλο το σπίτι ή αφαίρεση ενδεχομένως και αλάτων.


* Το νερό που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έχει ιδανικές τιμές στα χρήσιμα ιχνοστοιχεία αλλα και απουσία επιβλαβών ρύπων. Ωστόσο παρακάτω σημειώνονται ενδεικτικά η σωστή επιλογή φίλτρου σε σύγκριση με τους ρύπους που υπάρχουν στο νερό.

1. Νερό που έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας το οποίο έχουμε αυξημένο ποσοστό χλωρίου ή διέρχεται το νερό από σωληνώσεις με αμίαντο, ή με ενδεχόμενο παρουσίας βαρέων μετάλλων όπως μαγγάνιο, μόλυβδο, σίδηρο, χαλκό, υδράργυρο, κάδμιο.

Σε αυτήν την κατηγορία οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο από τα παρακάτω φίλτρα. Η διαφορετικότητα αλλα και η επιλογή κάποιου από τα παρακάτω φίλτρα έχει να κάνει με την διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών φίλτρων, ορισμένα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούν τα άλατα, ορισμένα δέχονται και φίλτρο για τα ιζήματα ώστε να μην έρθει πρόωρη αλλαγή των ανταλλακτικών με άνθρακα και τέλος με την χρηστικότητα-λειτουργικότητα που προτιμάει ο καταναλωτής να έχει.

Κανάτες με φίλτρο νερού: ( όλες οι κανάτες έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, σχεδόν στο 100% κατακρατούν χλώριο και Βαρέα μέταλλα ορισμένες διαφοροποιούνται στα ποσοστά κατακράτησης αλάτων και κάποια μας προσφέρουν και εμπλουτισμό μαγνησίου )

Φίλτρα νερού άνω πάγκου:  AQUAPHOR Modern ή AQUAPHOR Topaz ( έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, σχεδόν στο 100% κατακρατούν το χλώριο και τα Βαρέα μεταλλα, στο AQUAPHOR Modern υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης του ανταλλακτικού Β200Η softening ώστε να να μας αφαιρέσει και τα άλατα σε περιοχές με σκληρό νερό το Topaz μας προσφέρει μερική αποσκλήρυνση ιδανικό για περιοχές εντός Αττικής αλλα και σε ανάλογες περιοχές που έχουμε έως μέτριας σκληρότητας νερό)

Φίλτρα νερού κεντρικής παροχής:  Σειρά Viking, Big Blue 10′ , Big blue 20′, AQUABOSS με ρητίνη για αποσκλήρυνση, με άνθρακα για τους ρύπους, με πολυπροπυλένιο για τα ιζήματα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στις κατηγορίες των φίλτρων νερού σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν.

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου:  Προτείνεται 1 AQUAPHOR Solo ή AQUAPHOR Crystal, ή AQUAPHOR Favorite, μπορείτε να δείτε περισσότερα στις κατηγορίες των φίλτρων νερού σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν.

* Τα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά, πολλά από αυτά, σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όμως σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.

– Όλα τα φίλτρα νερού δεν κατακρατούν τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Η αντίστροφη ώσμωση κατακρατάει σε ενα ιδανικό ποσοστό τα ιχνοστοιχεία, ωστόσο με τον εμπλουτισμό που μας προσφέρει στο τελικό στάδιο έχουμε ακόμα πιο ιδανική αναλογία σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία.

– Η παρουσία κάποιου φίλτρου μεμβρανώδη ενεργού άνθρακα είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό ή όχι είναι το νερό.

– Τα παραπάνω φίλτρα νερού είναι ιδανικά και σε περιοχές που υπάρχει αφαλάτωση και χλωριώνεται το νερό.

– Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά άλατα στο νερό, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο φίλτρο νερού κεντρικής παροχής AQUABOSS με ρητίνη όπου θα μας αφαιρέσει τα άλατα, ή αν έχουμε πολύ υψηλές τιμές αλάτων και αρκετά λίτρα κατανάλωσης το big blue 20 με ρητίνη

2. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν στο νερό: Νιτρικά, επικίνδυνα βαρέα μέταλλα (όπως Εξασθενές χρώμιο, Αρσενικό ) υφάλμυρο νερό, χλωριούχα, μικροβιολογικοί ρύποι, υψηλή αγωγιμότητα.

Προτείνεται μόνο η τεχνολογία αντίστροφης ώσμωσης και συγκεκριμένα το φίλτρα νερούητς σειράς DWM AQUAPHOR. Καμία άλλη τεχνολογία με άνθρακα δεν μπορεί να είναι αποτελεσμτική για την αφαίρεση των αναφερόμενων ρύπων. Ωστόσο επείδή οι παραπάνω ρύποι είναι επικίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό σε υψηλές τιμές, θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση του νερού ακόμα και μετά φίλτρου για να διασφαλιστεί η κατακράτηση κάποιων από τους παραπάνω ρύπους σε περίπτωση που υπάρχουν σε πολύ υψηλό ποσοστό πριν την φίλτρανση. Έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, καθώς ενα φίλτρο νερού όσο καλής ποιότητας και να είναι, μπορεί να μας διασφαλίσει μέσα σε κάποια πλαίσια τα αυξημένα ποσοστά ρύπων. Παράδειγμα, η αγωγιμότητα για το πόσιμο νερό είναι μέχρι 2500μS/cm, με αγωγιμότητα στο νερό σε κάποιες περιοχές της Αττικής περίπου στα 230μS/cm, αν έχουμε τιμές μεγαλύτερες από 20.000μS/cm ή περισσότερο δεν μπορεί να θεωρηθεί το νερό ιδανικό για πόσιμο μετά από κάποιο φίλτρο οικιακού τύπου.

Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής είναι όχι μόνο ασφαλή, αλλα και απαραίτητα σε κάθε σπίτι και αυτό γιατί μας προφυλάσσουν από τα άλατα του νερού ( Ιόντα ασβεστίου και Μαγνησίου ) που είναι ο λόγος που βουλώνουν οι σωληνώσεις αλλα και καταστρέφονται τα πλυντήρια, οι θερμοσίφωνες, οι ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Επίσης διατηρούν καθαρό το δίκτυο από τα ιζήματα, τον σίδηρο, το χώμα και γενικότερα διατηρείται καθαρό το δίκτυο διανομής του νερού.  Η απουσία χλωρίου από το δίκτυο του νερού δεν έχει καμία αρνητική επίδραση αφού το νερό είναι καθαρό και τρεχούμενο.

Ωστόσο γνωστό είναι ότι σε κάποιες περιοχές, όπως της Κεντρικής Ευρώπης, που υπάρχει άρτιο σύστημα διανομής του νερού, το δίκτυο δεν χλωριώνεται, παρόλο που μεσολαβούν αρκετά χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο της μονάδας επεξεργασίας μέχρι τον καταναλωτή. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί σε μια απόσταση μή χλωριωμένου νερού, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν όλα τα φίλτρα άνω πάγκου ή κάτω πάγκου,  να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί καθώς από το σημείο του ανταλλακτικού φίλτρου που φιλτράρεται το νερό μέχρι το σημείο που περνάει το νερό στην ατμόσφαιρα από τη βρυσούλα πριν περάσει στο ποτήρι μας, μεσολαβούν κάποια εκατοστά, απόσταση που επίσης είναι αρκετή να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, αφού το μέγεθός των μικροβίων είναι πολλαπλάσια φορές μικρότερο από το μέγεθος ενός εκατοστού. Κάτι που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο και δεν συμβαίνει.

Ο καθοριστικός λόγος που τα φίλτρα κεντρικής παροχής είναι απαραίτητα, είναι η κατακράτηση που κάνουν στο χλώριο, με ποσοστό κατακράτησης που φθάνει το 100% , καθώς το χλώριο αφομοιώνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στιγμιαία και αφομοιώνεται πολλαπλάσια φορές περισσότερο με την εισπνοη μέσω των υδρατμών καθώς και από το δέρμα στιγμιαία.

Ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει διέλευση του νερού μέσα από το δίκτυο στο χώρο μας ( όπως σε εξοχικές κατοικίες ) για αρκετό καιρό, 3-4 μήνες ή περισσότερο, συνιστάται προληπτικά να υπάρχει διέλευση του νερού στο δίκτυο με χλωριωμένο νερό για αρκετές ώρες ώστε να γίνει απολύμανση του δικτύου μέσω του χλωρίου.  Ωστόσο η περίπτωση ανάπτυξης μικροβίων στο δίκτυο μπορεί να προέλθει λόγο στασιμότητας του νερού για αυτό σε κάθε τέτοια περίπτωση καλό είναι να αφαιρείται το φίλτρο για μερικές ώρες αφήνωντας από την βρύση να περάσουν αρκετά λίτρα χλωριωμένου νερού, ανεξάρτητα από την παρουσία φίλτρου στο δίκτυο, θα πρέπει να περάσουν αρκετά λίτρα χλωριωμένου νερού από το δίκτυό μας προτού γίνει οικιακή χρήση του νερού.

Το νερό με φυσαλίδες έχει εγκλωβισμένο αέρα και φαίνεται θολό.

Μια άλλη αιτία για δυσχρωμία του νερού είναι οι αποθέσεις αλάτων.

Ένα υγιεινό πόσιμο νερό περιέχει σε διάλυση φυσικά άλατα που του δίνουν  γεύση και θρεπτική αξία, καθώς και διαλυμένο οξυγόνο που το κρατά ζωντανό και γευστικό. Τα διαλυμένα άλατα που υπάρχουν στα φυσικά νερά  ιζηματοποιούνται και περνάνε στο νερό της βρύσης δίνοντας σε αυτό ένα άσπρο γαλακτώδες χρώμα. Τέτοιου είδους προβλήματα στην όψη του νερού μπορεί να προκύψουν από εργασίες συντήρησης στο δίκτυο διανομής και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η υγεία του καταναλωτή.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε αν η δυσχρωμία του νερού οφείλεται σε εγκλωβισμένο αέρα ή άλατα κάνοντας το παρακάτω απλό τεστ.

Γεμίστε ένα γυάλινο ποτήρι με νερό από τη βρύση σας και αφήστε το νερό να ηρεμήσει.

Αν το νερό περιέχει εγκλωβισμένο αέρα, σε περίπου 10 λεπτά θα διαυγάσει και θα παρατηρήσετε ότι οι φυσαλίδες του εγκλωβισμένου αέρα θα αρχίσουν να κινούνται από τον πάτο του ποτηριού προς τα πάνω μέχρι το νερό να γίνει τελείως διάφανο.

Αν το νερό περιέχει άλατα τότε θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να διαυγάσει το νερό και τα άλατα θα καθιζάνουν στον πάτο του ποτηριού δηλαδή το νερό θα αρχίσει να γίνεται διάφανο από πάνω προς τα κάτω.

Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις πρέπει μετά από τρεις ώρες που η ροή του νερού στις σωληνώσεις θα επανέρθει στο φυσιολογικό επίπεδο, να μην παρατηρείται η δυσχρωμία του νερού .

Με πληροφορίες από την ΕΥΑΘ.

Γενικότερα τα φίλτρα νερού AQUAPHOR και συγκεκριμένα οι κόκκοι άνθρακα που περιέχουν δεν είναι τοξικοί. Ωστόσο δεν ενδείκνυται να πίνουμε φιλτραρισμένο νερό αν περνούν κόκκοι μετά την φίλτρανση. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνει αντικατάσταση των ανταλλακτικών σε περίπτωση που υπάρχει αστοχία υλικού κατα την κατασκευή του, ή θα πρέπει να ελέγξουμε την πίεση του δικτύου μας να μην υπερβαίνει τα 5Bar πίεση. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε τηρήσει σωστά τις οδηγίες πρώτης χρήσης σε κάθε συσκευή καθώς σε όλα τα φίλτρα τα πρώτα λίτρα ενδέχεται να περάσουν κόκκοι άνθρακα για αυτό το κάθε φίλτρο και σε κάθε αντικατάσταση ανταλλακτικού αναφέρονται τα λίτρα που θα πρέπει να περάσουν από αυτό πριν γίνει κατανάλωση.

Όλα τα φίλτρα νερού δεν κατακρατούν τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Η αντίστροφη ώσμωση κατακρατάει σε ενα ποσοστό τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία όχι σε επίπεδα όμως που να κάνουν το νερό μή πόσιμο όπως είναι το βρόχινο ή το νερό από απόσταξη, ωστόσο με τον επιπλεόν εμπλουτισμό που μας προσφέρει στο τελικό στάδιο έχουμε την ιδανική αναλογία σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία.  Η αντίστροφη ώσμωση ρυθμίζει το ποσοστό ιχνοστοιχείων καθώς το μεγάλο ποσοστό ιχνοστοιχείων στο νερό είτε σκληρό νερό είτε από άλλα ιχνοστοιχεία,  δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια χρήση.

Ωστόσο τα φίλτρα που μειώνουν τα άλατα από το νερό, κάνουν το νερό πιο εύπεπτο. Ωστόσο η νομοθεσία ορίζει τις ιδανικές τιμές σκληρότητας από 80-150ppm CaCo3. Τιμές που τα φίλτρα νερού προσεγγίζουν και κανένα δεν αφαιρεί σε μικρότερες τιμές από ότι ορίζει η νομοθεσία. Ανεξάρτητες και ανεπίσημες έρευνες που αναφέρουν ότι είναι χρήσιμα τα άλατα για τον οργανισμό είναι ανεπίσημες και μή τεκμηριωμένες επιστημονικά, ωστόσο είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι το σκληρό νερό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβάρυνση στα νεφρά αλλά κάνουν και το νερό πιο δύσπεπτο.

Ναί, το φιλτραρισμένο νερό είναι απαραίτητο και για μικρά παιδιά. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει φίλτρανση για την αφαίρεση ρύπων, όπως βαρέων μετάλλων, χλωρίου και μείωση της σκληρότητας για μαλακό νερό, αλλα και ενδεχώμενο βράσιμο του νερού ανάλογα με το πόρισμα του παιδίατρου

Το φιλτραρισμένο νερό είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό για το μπάνιο, καθώς το καθαρό νερό χωρίς χλώριο και βαρέα μέταλλα, ελαφρύ χωρίς άλατα, αναζωογονεί τα μαλλιά δίνοντας περισσότερο όγκο και λάμψη, αναζωογονεί το δέρμα και μας προστατεύει από ξηροδερμία αλλα και από την αφομοίωση βλαβερών στοιχείων όπως το χλώριο. Ωστόσο το μαλακό νερό με λίγα άλατα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερο σαπουνάδα στο νερό, χρησιμοποιώντας λιγότερη ποσότητα στο αφρόλουτρο και στο σαμπουάν.

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν την αίσθηση του ‘πικρού’ νερού και αυτό οφείλεται κυρίως :

Οι ‘αισθητήρες’ του στόματος έχουν συνηθίσει σκληρό νερό ή νερό επιβαρυμένο με χημικές ουσίες όπως το χλώριο ή κάποια συγκεκριμένα βαρέα μέταλλα. Η απουσία των στοιχείων αυτών στο νερό δημιουργεί αυτό το αίσθημα. Συνηθίζοντας μέρα με την μέρα, να γίνεται κατανάλωση καθαρού μαλακού νερού από τα φίλτρα, η αίσθηση αυτή απομακρύνεται τελείως, ωστόσο μετά από μερικές ημέρες, γίνεται έντονη η δυσοσμία του χλωρίου από το αφιλτράριστο νερό αλλα και από τα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά. Ωστόσο κατα την πρώτη χρήση του φίλτρου , προτείνεται να περάσουν τουλάχιστον 40-50 λίτρα πριν την κατανάλωση του νερού ή τουλάχιστον 5-6 γεμίσματα/αδειάσματα από τις κανάτες με φίλτρο , ώστε να μειωθεί η υψηλή κατακράτηση αλάτων και να είναι το νερό πιο εύγευστο. Ωστόσο το νερό γίνεται επίσης πιο εύγεστο  αν παραμείνει  για καποιες ώρες σε ενα δοχείο για 12 ή περισσότερες ώρες, όπως γίνεται και με τα εμφιαλωμένα νερά.

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου έχουν μικρότερη διατομή στο σωληνάκι που ξεκινάει από την έξοδο του φίλτρου και καταλήγει στην βρύση, έτσι δεν είναι εφικτό να συνδεθεί με την κεντρική παροχή και κατα συνέπεια με την ‘βασική’ μας βρύση, εκτός και αν η βρύση μας είναι τρίοδη, δέχεται δηλαδή και 3η υποδοχή για φίλτρο νερού, εκτός από ζεστό και κρύο. Ωστόσο τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου συνοδεύονται με ξεχωριστή βρύση ώστε να προσαρμόζουν με την ανάλογη διατομή που έχει το σωληνάκι.

Τα κεντρικής παροχής συνδέονται μόνο στην κεντρική παροχή νερού σε όποιο σημείο και μετά θέλουμε να ξεκινάει η φίλτρανση του νερού στο χώρο μας. Ωστόσο τα κεντρικής παροχής μπορούν να τοποθετηθούν και στην κεντρική παροχή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.

Η καλύτερη μέθοδος αποσκλήρυνσης είναι ξεκάθαρα και επιστημονικά τεκμηριωμένο η Ρητίνη όπου χρησιμοποιείται ευρέως από δήμους, δημόσιους οργανισμούς επαγγελματικούς χώρους και σε οικιακές εγκαταστάσεις. Η AQUAPHOR χρησιμοποιεί ρητίνη αντιμικροβιακή ιοντικής μορφής προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η μέθοδος της ρητίνης είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ως η πιο αναγνωρισμένη τεχνολογία από κρατικούς και ιδιωτικούς παγκόσμιους φορείς για την αφαίρεση αλάτων και από πλευράς ποιότητας, λειτουργικότητας αλλα και κόστους. Τεχνολογίες λιγότερο αποτελεσματικές με KDF, χαλαζία, αραγωνίτη ή ακόμα με Μαγνήτες δεν χρησιμοποιούνται ευρέως λόγο χαμηλής αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας και εν μέρη κάποιες από τις τεχνολογίες αυτές δεν ενδείκνυται για πόσιμο νερό. Ωστόσο ο χαλαζίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πλυντήρια για την μείωση της σκληρότητας σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό και βρίσκει εφαρμογή λόγο της χρηστικότητας και του χαμηλού κόστους που έχει. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο χαλαζίας πριν λίγα χρόνια δεν επιτρεπόταν για το πόσιμο νερό, ωστόσο δεν μας προσφέρει σε μεγάλο βαθμό αποσκλήρυνση όπως η ρητίνη. Στον αραγωνίτη δεν υπάρχουν μελέτες που να πιστοποιούν την ασφάλεια μακροχρόνια, ωστόσο υπάρχουν μελέτες για την χαμηλή αποτελεσματικότητά του μετά από κάποιο διάστημα χρήσης και την επιρρεπή ανάπτυξη μικροοργανισμών που το συμβατικά φίλτρα απλού άνθρακα δεν κατακρατούν.

Όλα τα φίλτρα νερού αναφέρουν τα λίτρα τα οποία παρέχουν ανα λεπτό. Ωστόσο τα κεντρικής παροχής μειώνουν την πίεση σε ελάχιστο βαθμό έως καθόλου . Ωστόσο τα μεγαλύτερα φίλτρα κεντρικής παροχής Big Blue – Viking  δεν μειώνουν καθόλου την πίεση νερού ακόμα και με 2 ή 3 βρύσες ανοιχτές. Τα φίλτρα νερού άνω και κάτω πάγκου μειώνουν την ροή αλλα με ικανοποιητική πίεση σε βαθμό που απροβλημάτιστα και γρήγορα θα γεμίσουν 1 ποτήρι νερό ή μια κατσαρόλα.

 

Σε μεγάλες εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.α. προτείνουμε την τοποθέτηση 2 ή περισσοτέρων συσκευών του φίλτρου big blue 20 σε παράλληλη σειρά , εξασφαλίζοντας πιο εκτεταμένη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών, και ελάχιστη έως καθόλου μείωση της πίεσης.

AQUAPHOR GREECE - copy

- Το χλώριο που περιέχεται Βάσει νομοθεσίας, για την μικροβιολογική προστασία του νερού, σε όλο το δίκτυο ύδρευσης & μπορεί να προκαλέσει Γαστρεντερικά προβλήματα

Όλα τα φίλτρα AQUAPHOR αφαιρούν 100%

- Μείωση αλάτων , τα υψηλά ποσοστά αλάτων επιβαρύνουν την νεφρική λειτουργία

- Τα Βαρέα Μέταλλα που μπορεί να εισχωρήσουν στο νερό μέσω των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης

Το εμφιαλωμένο δεν είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των παιδιών καθώς οι πλαστικές συσκευασίες & οι υψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσουν χημικούς & μικροβιολογικούς ρύπους

sn1
sn3
sn2
φιλτρα νερου aquaphor
AQUAPHOR GREECE - copy

- Το χλώριο που περιέχεται Βάσει νομοθεσίας, για την μικροβιολογική προστασία του νερού, σε όλο το δίκτυο ύδρευσης & μπορεί να προκαλέσει Γαστρεντερικά προβλήματα

Όλα τα φίλτρα AQUAPHOR αφαιρούν 100%

- Μείωση αλάτων , τα υψηλά ποσοστά αλάτων επιβαρύνουν την νεφρική λειτουργία

- Τα Βαρέα Μέταλλα που μπορεί να εισχωρήσουν στο νερό μέσω των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης

Το εμφιαλωμένο δεν είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των παιδιών καθώς οι πλαστικές συσκευασίες & οι υψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσουν χημικούς & μικροβιολογικούς ρύπους

sn1
sn3
sn2
φιλτρα νερου aquaphor
Shadow